Sponser By

♥THIS BLOG♥

♥ Ily Nabilah (Elly)
♥ 22 years old (2013)
♥ University Of Malaya (Profesional Islamic Financial Planning )
♥ International Darul Huffaz
”beribadat dan beramal kepada Allah sebagaimana anda akan mati esok dan carilah rezeki umpama kita akan mati 1000 tahun lagi”

Dec 19, 2012

Kisah Cinta-Maria Elena & As Firdaus

Pada 15 Disember 2012, facebook rasanya sudah dipenuhi dengan gambar perkhawinan Maria Elena dan Asfirdaus. Untuk orang yang belum berkhawin dan hajat ingin berkhawin macam aku memang ada sikit rasa teruja ditambah pula memang aku follow vlog dia kan.


Tapi entry ini hanya untuk berkongsi video Kisah Kami 1/3 | Maria Elena & As Firdaus yang dihasilkan oleh CST Breed.



Dan kalau ada yang hampa dan rasa ingin tengok juga gambar perkhawinan mereka boleh ke page ini: 
Maria Elena Is Greek Helen dan page Mukhriz Latif & Udey Ismail Photography, semua gambar boleh tengok disitu. Dalam blog ini hanya ada tiga video dari part 1 hingga ke part 3 yang mengisahkan perjalanan kisah cinta Maria Elena dan as Firdaus.



Dec 16, 2012

SUBHANALLAH-LELAKI BERCAHAYA DIRAKAM DI DALAM MASJID NABAWI [VIDEO]

Menggemparkan apabila satu video yang di rakamkan di dalam Masjid Nabawi terdapat penampakan seorang lelaki yang bercahaya.

Apakah cahaya tersebut daripada lampu? cuba korang perhatikan betul-betul. Korang saksikan video yang di rakamkan di bawah ini.




p/s: Apa pendapat korung?

Dec 15, 2012

Doremon Tue


Doremon dan Nobita adalah Karto yang sangat popular dari dulu hingga sekarang.
sudah hampir 2 abad kot mereka kat dunia ini tapi cuba tengok mereka.
tidak penah tua .. nak tengok tak bile Doremon dan Nobita tue


PLEASE HELP

FB adiq Elly kena hack dengan someone.
disebabkan Hack system yg lame sudah TAMAT TEMPOH.

Elly terpaksa tanya MR.GOOGLE ..
akhirnya Elly dapat tapii untuk hack sepenuhnya , Elly perlukan 15 org kliker untuk aktifkan ..

Elly nak mintak tolong anda KLIK link ini!!

http://hackfacebookaccount.org/?ref=769779

Dec 9, 2012

Sedap ! tapi BAHAYA


Apa jenama mee segera kegemaran anda? Mee segera adalah makanan yang murah, mudah dan cepat malah terdapat bungkusan yang cuma perlu dimasukkan air panas untuk kegunaan mereka yang betul-betul menjimatkan masa.

Malah banyak stesen minyak yang menyediakan kemudahan air panas untuk kemudahan pengguna.

Berbagai bahan pengawet dan MSG di gunakan agar ianya tahan lama dan menambah sedap mee segera yang anda makan.

Tahukah anda mee segera yang anda makan dilapisi lilin (wax) bagi menghalangnya melekat dan nampak lebih cantik semasa anda memasaknya.

Tubuh kita pula memerlukan 4-5 hari untuk mengeluarkannya dari sistem pencernaan kita.

Jadi apa yang perlu anda lakukan untuk mengurang risiko lilin di dalam mee segera yang anda makan? Jika anda terpaksa makan mee segera ikutilah langkah berikut: 
Masak mee segera dalam periuk. 
Bila sudah masak, toskan air bagi membuang kandungan lilin. Bilas dengan air biasa bagi memastikan baki lilin betul-betul hilang. 
Masukkan mee tadi ke dalam bekas yang mengandungi air panas sebelum memasukkan bahan perasa yang disediakan. 

Makan seperti biasa.Apa pun nasihat dari saya yang juga seorang penggemar mee segera, eloklah kurangkan kebiasaan memakan mee segera terutama bagi mereka yang masih bersekolah.

Dec 8, 2012

Teka-Teki Imam Al-Ghazali

Suatu hari, Imam Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya lalu beliau bertanya (teka-teki);
Imam Ghazali : Apakah yang paling dekat dengan kita di dunia ini? 

Murid 1 : Orang tua 

Murid 2 : Guru 

Murid 3 : Teman 

Murid 4 : Kaum kerabat 

Imam Ghazali : semua jawapan itu benar, tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu janji Allah S.W.T bahawa “setiap yang bernyawa pasti akan mati (Surah Ali-Imran :185)
Imam Ghazali : Apakah yang paling jauh dari kita di dunia ini? 

Murid 1 = China 

Murid 2 = Bulan 

Murid 3 = Bintang 

Murid 4 = Matahari 

Imam Ghazali = semua jawapan itu benar, tetapi yang paling benar adalah MASA LALU. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari2 yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama
Imam Ghazali : Apakah yang paling besar didunia ini? 

Murid 1 : Gunung 

Murid 2 : Matahari 

Murid 3 : Bumi 

Imam Ghazali = semua jawapan itu benar, tetapi yang paling besar sekali adalah HAWA NAFSU (Surah Al-Araf:179). Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka
Imam Ghazali : Apakah yang paling berat didunia? 

Murid 1 : Baja 

Murid 2 : Besi 

Murid 3 : Gajah 

Imam Ghazali = semua jawapan itu benar, tetapi yang paling berat sekali adalah MEMEGANG AMANAH (Surah al-Azab:72. Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah S.W.T meminta mereka menjadi khalifah (pemimpin) di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah S.W.T sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah
Imam Ghazali : Apakah yang paling ringan di dunia ini? 

Murid 1 : Kapas 

Murid 2 : Angin 

Murid 3 : Debu 

Murid 4 : Daun-daun 

Imam Ghazali : semua jawapan itu benar, tetapi yang paling ringan sekali di dunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT. Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat

Imam Ghazali : Apakah yang paling tajam sekali di dunia ini?
Murid-murid dengan serentak menjawab : Mata pedang!!!
Imam Ghazali : semua jawapan itu benar, tetapi yang paling tajam sekali didunia ini adalahLIDAH MANUSIA. Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasaan saudaranya sendiri

Dec 7, 2012

Israel Penakut





Ketika Rombongan Syeikh Maulana Tariq Jamil Selesai Menunaikan Solat Subuh di Salah Satu Masjid Dekat Perbatasan (Al Hudud), tiba-tiba seorang tentera Israel dari luar melihat ke arah dalam Masjid.
Setelah melihat sebentar, lalu Tentera Israel itu langsung pergi.
Maka Syaikh Maulan Tariq Jamil menghampiri  tentera Israel itu dan bertanya:
“Apa Yang Dia Tadi Lakukan?”
“Saya hanya ingin melihat berapa jumlah orang Islam yang hadir Solat Subuh di Masjid..” kata tentera Israel itu
Syaikh Maulana Tariq Jamil dengan hairan bertanya ,
“Kenapa ?”
Tentera Israel pun menjawab:
“Di dalam Kitab Kami (Kitab Taurat) ada tertulis:”
“Jika di seluruh dunia jumlah Orang Islam yang hadir untuk Solat Subuh berjama’ah di Masjid adalah sama banyak dengan jumlah Jama’ah Solat Jumaat, maka, saat itu Israel akan hancur”
“Tetapi ketika tadi saya lihat di Masjid jumlah Orang Islam yang datang untuk Solat Subuh berjama’ah masih sedikit, maka, hati saya tenang, kerana Umat Islam pasti tidak akan dapat mengalahkan Kami”
Wallahua’lam bissowab.
sumber: billyinfo.blogspot.com



Dec 6, 2012

Propaganda Israel .

Assalammualaikum ^_^

 Israel kini sedang giat melakukan propaganda dengan menunjukkan ‘kesan kemusnahan’ yang didakwa dilakukan oleh Hamas kepada rakyat mereka.
Ia disebarkan oleh pasukan bersenjata Israel dalam laman Facebook mereka di alamat http://www.facebook.com/idfonline.
Anda lihat sendiri ‘permainan’ yang Israel cuba tunjukkan pada dunia.
Apa kata anda?


Apa yang mereka cerita adalah diri mereka , membuka AIB  sendiri




p/s : Israel sebenarnya sangat takut dengan umat islam . Mereka sangat takut kalu kita bersatu , 1 pekara yang boleh menjatuh kan Israel ..

Dec 5, 2012

Benci !!




Elly ade kenal mr.F nie kan ..
tak de la encem sangat , macho pon ndak ..
mula-mula tengok rase suke sangat ..

tapi..
yeayh! i know .. aku bukan untuk ko..
aku tak setanding dengan kehenseman ko tu kan ..

aku nak bagitau la ..
yang aku! aku! aku!

sangat BENCI ko mr.F

Nov 9, 2012

Wanita Dimana Sebenarnya Mereka??



Assalammualaikum ^_^


Wanita tempatnya HANYA di DAPUR
Ini adalah kata-kata dari zaman ke zaman .

“ala kita perempuan tak yah belajar tinggi-tinggi sbb akhirnya ke DAPUR juga kita”

Tapi Sebenarnya tempat Wanita adalah LEBIH baik dari ITU.

Ungkapan itu adalah ulasan DUNIa sahaja .

Sedangkan di dalam HADIts dan ALQuran menyatakan 
WANITA mempunyai HAk besar untuk Menuntut Ilmu Setinggi yang boleh sehingga Menjadi seorg Tokoh ..
Wanita HARUS belajar seTinggi – Tinggi yang boleh kerana
 apabila kahwin wanita adalah Pengasuh kepada ANAK-ANAK .

Bagaimana kita hendak mendidik anak untuk menjadi SOLEH dan SOLEHA ,sedangkan 
rukun SAH dan BATAL Solat pon kita tidak tahu. Sebab itu , kita perlukan ILMU .

WANITA HARUS menuntut ilmu setinggi yang boleh ,
hak WAJIB bagi wanita utk menuntut ilmu,

Tanggungjawab wanita bukan sahaja MENdidik anak-anak dan menjaga suami TAPI tanggungjwab TERHADAP ILMU juga adalah WAJIB.

p/s: saya mintak maaf kalau ada yang tersalah info , jika ada ape2 sila la TEGUR dengan ILMU bukan dengan kata-kata PANDAI . wa'allhualam . 


Nov 7, 2012

SHORT FILM: PASPORT EKSPRES

Ali wants to be a filmmaker but he is feeling uninspired and pressured with other things that distracts him from pursuing his dreams. He decided to go back to his hometown, Perlis on a break which took him on a surreal time travel journey when he meets a fellow train passenger named Umar Ghazi who loves collecting vintage items. Will Ali get his mojo back in Arau and what is the connection with Umar, UFOs and Ahmad Jais?

 A short film written & directed by
 Rewan Ishak for Astro My Hometown Channel to celebrate his hometown, Perlis this Merdeka Day.

Film nie sangat menarik

tidak menyesal untuk ditonton.

Nov 2, 2012





Assalammualaikum ^_^
helu !

Mesti Kadang -kadang kita ada hari yang kita KURANG SEMANGAT .
benda biasa yang cik ELly dengar ..

Tak SEMANGAT bila GAJI dah nak abis Tapi Bulan tak habis.
Tak SEMANGAT bila prof bagi banyak Assgment .

JERIT kuat -kuat

 "IM STRONG "
" IM BRILIANT "

JERIT ajer apa yang Korunk Nak!




Apa yang kita hendak lakukan ,
 KEYAKINAN merupakan peratus yang Besar untuk MINDSET kita Bertidak .. 


Nov 1, 2012

Adakah Anda Sedar?

Assalammualaikum ^.^
Peace (^.^)v

Apa khabar sahabat?
Harap anda semua dalam keadaan Sihat belako.

Tahu tak , sekarang tengah kecoh TAUFAN yang melanda AMERIKA SYARIKAT.
kesian umat ISLAM di sana.

Bila Elly tengok berita dari pagi sampai ke tengah malam , Elly teringat CERITA yang penah HOT ditayangkan seluruh dunia, mesti semua orang ingat  FILM-2012.

FILM 2012

cerita ini mengisahkan Bagaimana KHIAMAT nyer Dunia pada tahun 2012 , kalau kita perhatikan cerita ini hanya berlaku di AMERIKA , New York -City.

Mengikut cerita dan  apa yang berlaku sekarang lebih kurang jeer.
Apa yang Hapend dalam cerita , New York di landa Ombakan yang BESAR lebih Besar dari tsunami.
Apa yang berlaku pada HARI ini , ALLAH sudah tunjukkan pada Negara Amerika , yang nak sangat kiamat 2012 (geram) .. mungkin tidak sama dengan cerita tapi keadaan dan keterukan yer SAMA dengan apa yang ada dalam cerita .

DiManakah Mereka??

 BATMAN , SUPERMAN , SUPERNATURAL IRON MAN .. yang menyelamat kan Bumi sangat tu??
Mana kapal-kapal yang canggih , Alatan-alatan yang CANGGIH saaaangat tu??

Allah Maha ADIL
Allah Maha MELIHAT
Allah Maha Mendengar
Allah Maha KUASA

Jika kita Sering Mempelekehkan NYA ,
Jika kita Sering Menghina NYA

sehingga kita LALAI ,
sehingga kita TAKSUB dengan kejahatan,
sehingga kita LUPA DIA .

ini lah BALASAN-NYA , ini lah HIDAYAH-NYA

"HARI INI HARI MEREKA , TUNGGU HARI KITA"

SIAPKAN LAH DIRI ANDA DENGAN IBADAT
KUATKAN HATI ANDA DENGAN ALQURAN

Sep 19, 2012

TIP UNTUK LELAKI

TIP UNTUK LELAKI 

Kalau nak ngorat girl kena la GENTEL + KREATIF  

 SITUASI A 

text msg: hye,nak knal bolh?

GIRL: awk nie sape?

text msg : saya krol

GIRL: o0 yeke, tak minat la.   

SITUASI B


text msg: hye , nak kenal boleh?

GIRL : awk nie sape?

KRIng! KRing! KRing!

GIRL: helo! sape nie?

BOY: hye , awk saya krol.. ala yang nak knal gan awk tu.

BLa ! BLa ! BLa!

GIRL lagi suka CALL dari msg.
MSG tidak menampakkan yang BOY gentel & sungguhII nak knal gan GIRL



P/S : BOY yang nak ngorat GIRL lepas nie, DON USE text as the COMMUNICATION okey!!

Aug 25, 2012

SELAMAT HARI RAYA (^.^)v






Meriah betul keluarga ASMA & AHMAD (atuk & nenek) cik elly
Raya nie tak semua berkumpul, tapi tetap Meriah dan HeppyHening

Cik Elly Nak MengUcapkan Selamat Hari Raya (^.^)V

May 16, 2012

I Love Qur'an

Rasulullah s.a.w bersabda :

Sesiapa membaca Al Quran dan beramal dengan apa yang terkandung dalamnya maka kedua dua ibu bapanya akan dipakaikan mahkota pada hari kiamat yang sinaran mahkota itu akan melebihi daripada cahaya matahari , sungguhpun matahari itu berada di dalam rumah rumah kamu di dunia ini. 

(Riwayat Imam Ahmad , Abu Daud)

#Akademi Darul Huffaz :) : April 2012# 


Kepala Melekat






Pelakon Yatt Hamzah, 32 terkejut apabila kepalanya melekat lebih setengah jam pada sejadah ketika dia melakukan solat taubat baru-baru ini. Dalam sujud yang lama itu, Yatt berkata, dia nampak jelas setiap wanita mendedahkan aurat dipanggang api neraka yang amat dahsyat.

"Yatt menangis sambil menggigil ketakutan menyaksikan azab yang diterima wanita tidak menutup aurat."

Sebelum itu dia bersama rakan menghadiri usrah pada 5 April lalu. Usrah itu berjaya menimbulkan keinsafan dirinya kerana sering mangabaikan solat selain mendedahkan aurat semata-mata mengejar glamour sebagai artis popular.

"Setiba di rumah pada petang itu Yatt terus buat solat taubat."

Peliknya, kata Yatt, ketika dia melakukan sujud terakhir kepalanya tidak dapat diangkat. Mau tak mau, kata Yatt lagi, dia terus sujud memohon keampunan Allah sambil menangis.

Dalam sujud yang panjang itulah Yatt nampak jelas wanita yang mendedahkan aurat diseksa Allah di neraka.
Tangisan Yatt makin kuat melihat gambaran neraka yang amat mengerikan itu.

"Yatt nampak semua wanita itu digantung rambutnya pada api neraka."

"Semua wanita itu meraung minta Allah kembalikan mereka ke dunia untuk bertaubat dan memakai tudung."

Malam itu kata Yatt dia tertidur di atas sejadah yang dibaluti telekung hingga ke subuh.

Senyum Ajer

BAHAGIA bila ramai yg sayang. Tapi jgn lupa, ada juga yg MEMBENCI, biarlah org BERJAUH HATI. 

Jauhi dari saling BERDENGKI. Lalu jgn gusar hati, Allah Maha Mengetahui apa yg TERSIRAT di sebalik setiap hati.

Hati2 menjaga hati. Assalamualaikum wbt, selamat malam sahabatku.. Tabarakallah..


comel kan header ni??

SEKIAN lame mengidam nak header yang sweet miut-miut.
ALHAMDULILLAH :)

dapat jugak..

May 14, 2012

SUKE MAKAN !!

cerita ini minggu lepas punyer tapi tak basi lagikan??

Pada suatu petang yang panas terik giler! tetiba perut ku rase nak menari-nari pulak (^.^) .
Bila bukak je tudung dari meja. ^____^' ..kosong!!
saya tanya la ibu bucuk saya, 'buuuu along lapar la'.. 

ibu dengan muka siyes die 0.0 'pergi siap cepat nak g makan'..
apa lagi *.*v .wWweEe~ 


Kami pon pergi la makan .. ON THE ROAD nak ke restaurant tu..
kami tanya la ibu, 'ibu nak g makan mana nie?'
ibu pon senyum selebar yang boleh dan jwp 'kita g makan SEAFOOD kat Sepang!!'
ha!!! unbelivable(haha..salah betulkan) ,mana tak nye.. 

kitarong nie punyer susah nak makan luar jauh-jauh cengini


Gamba makan tak sempat nak ambik,lapaq sangat samapai tak sedaq untk ambik gamba.


nie aje yang ada:


muka budak COMEY (*.*)v

cik ELY bersama Beloved PAPA :)

 my SWEET mummy & my USTAZ arief (^.^)

my HENSEM poyo BROTHER --> Nabil




May 6, 2012

KLIK CEPAT!!

semalaman TRY! buat benda nie

Cara buat efek zoom pada image dalam post


nie yang TESTING! TESTING!..



Wo0o0o0~ Menjadi beb!!

I LIKE you (^.^)V

May 5, 2012

HYE! HYE!

Sudah lame saya tidak berblogking.. ala! ade ke orang kesah :)
saya agak busybody sikit sekarang ..sejak menjak dah mula keje nie :)

Yeay! saya dah keje.. nak tahu saya jadi ape??
KERANI + CLEANER..

kENAPA? kENAPE? kENAPE?

Sebab.. saya nak cuba dari bawah,sebelum nie asik tengok orang jadi cleaner.
INGAT SENANG ke??
nak tahu senang atau tak saya pon cuba laa.
INGAT SENANG tapi susah sebenar nya..
Susah jugak..
puas aty kat kita tapi majikan tetap tak puas aty..
name pon kerja nak tak nak..kena laa buat jeer. :)

saya HAPPY gan kerja saya..anda MACAMANA??

Apr 28, 2012

SIMSIMI-Bersih 3.0

Banyak orang kata..SIMSIMI nie benda bodoh,
pendapat saya tidak..
SIMSIMI dengan CLEVERBOT..
SIMSIMI LAGI BEST
Jom Try---> COMEY


ADA KOMEN TAK???
Benda nie untuk bergurau ajer..
Bukan nak siyes!..
so0 joke! laungh bukan Maki Maka (^^.)v

Anda Menarik??

ANDA MENARIK?? Bimbang jadi fitnah?
So,anda decide untuk PAKAI PURDAH,
Ok,Itu Bagus dan perlu belajar istiqamah,
TAPI..
Bila anda PAKAI PURDAH,
Amda gagal kontrol Akhlak dan Tingkah Laku anda,
Sekaligus mencemarkan image golongan berpurdah,
Ok,Itu Teruk dan harus diperbaiki

Apr 24, 2012

10 Castle Paling Cantik In WORLD


1. WINDSOR CASTLE

Tempat yang penuh dengan sejarah diraja , Windsor adalah salah satu istana terbesar jajahan di dunia, banggunan ini menunjukkan selama 900 tahun kediaman royalti dalam tempoh yang terlutis di dindingnya.
windsor castle
Besar dan menakjubkan, ia dibuka untuk lawatan sahaja dalam tempoh-tempoh yang dibenarkan oleh  Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Ratu England.

2. ALCAZAR

Sepanyol paling mengesankan benteng yang bertarikh pada abad ke-12 berkhidmat sebagai kota ketenteraan dan selepas itu sebagai penjara . Banyak kisah pengembaraan perang telah dibina di sekitar dan dinding yang mengagumkan . pada masa kini menganjurkan sebuah muzium.
alcazar

3. PRAGUE CASTLE

sangat besar, salah satu istana terbesar di Eropah, ini karya senibina yang mempunyai dinding yang dibina pada abad ke 9, tahun ini terdapat komplot politik menyusahkan.
prague castle
When it was expended in the 16th century the castle structure wrapped itself around two historical churches of national significance: St. Vitus Cathedral and St. George’s Basilica.

4. ARG- E-BAM

The most impressive citadel on the famous historical Silk Road, Arg-e-Bam is a UNESCO heritage. Its reconstruction was funded in the perspective of remaking one of the Iran’s most significant pieces of historic architecture.

arg- e-bam

5. FORBIDDEN CITY CASTLE

Forbidden City Castle was the place of ultimate political power in China between the 14th and the 19th century. Home of one of the most impressive national heritage of China, this is surely a wonder of civilization.
forbidden city castle

6. ANGKOR WAT

Home of the most colorful Asian Legends and cradle to one of the most picturesque civilizations – the Khmer Empire; the impressive Angkor castle is also a place where the grandeur of one of the largest cities of old Asia mirrored in the beauty of a majestic architectural masterpiece.
angkor wat

7. ALHAMBRA

Dated in the 13th century, the jewel of Muslim reign of Spain, the Alhambra palace was considered the pearl of an arid area where water was extremely scarce. The beauty of the architectural details and the exquisite design make this palace a treasure.
alhambra

8. HOHENSALZBURG CASTLE

One of the oldest most preserved castles of Europe, Hohensalzburg was built in the 11th century and expanded in the 14th century becoming one of the most impressive jewels of Austrian historic heritage.
hohensalzburg castle

9. SCHLOSS NEUSCHWANSTEIN

Schloss Neuschwanstein is truly the fairytale image of a king’s castle and a true inspiration for many Disney fairytales.
schloss neuschwanstein
Built based on the dreams and ambitions of King Ludwig of Bavaria the castle became expensive even for the royal household. Still it remains one of Germany’s best travel destinations and also the most photographed building in the world.

10. VERSAILLES PALACE

The architectural jewel of Europe literally bedazzled with the most impressive architectural details and romance stories of Louis the Sun King, this fairytale palace is surely one of the most impressive art displays in the world.
versailles palace
Adding to this the majestic gardens and impressive size, Versailles is truly the image of a powerful era when grandeur was a sport of the kings.

Apr 23, 2012

10 Place Paling COOL di DUNIA


1. ROGERS PASS, MONTANA, USA WITH -56.5 C

2. FORT SELKIRK, YUKON, CANADA WITH -58.9 C

3. PROSPECT CREEK, ALASKA, USA WITH -62.1 C

4. SNAG, YUKON, CANADA WITH -63.0 C

5. EISMITTE, GREENLAND WITH -64.9 C

6. NORTHICE, GREENLAND WITH -66.0 C

7. VERKHOYANSK, RUSSIA WITH -67.7 C

8. OYMYAKON, RUSSIA WITH -71.1 C

9. PLATEAU STATION, ANTARTICA WITH -84.0 C

10. VOSTOK, ANTARTICA WITH -89.2 C

 p/s: Orang Malaysia selalu mengadu ,malaysia ni pnas sangat. cik ELY sarankan anda pindah ajer la ke sana

Apr 22, 2012

Air Mineral Termahal Dunia


Fillico Beverly Hills
 merupakan nama air mineral semulajadi yang dijual pada harga $100 (Rm306.40) sebotol ini merupakan air spring semulajadi di gunung Roko, Kobe, Osaka.Botol air ini dihiasi kristal Swarovski dan cat emas maakala hiasan di penutupnya terdiri daripada mahkota berwarna perak, hitam atau emas.Salah satu tempat untuk mendapatkan air ini ialah di Ritz Carlton di Tokyo.Air yang 100 kali ganda lebih mahal daripada air mineral biasa ini hanya dihasilkan 5,000 botol bersaiz 750ml setiap bulan kerana sumbernya yang terhad.Air ini juga sumber terbaik untuk membuat sake.Mungkin inilah salah satu rahsia masyarakat Jepun yang panjang umur dan sihat di usia tua...

Kalau la cik bella dapat beli. Memang tak minum air tu,mahal sangat . sayang nak minum sbb last sekali keluar kat mangkuk tandas jugak.. kalu boley recycle tak pe jugak kan.

p/s: cik bell rase ,yang mahal adalah botol tu.. bukan air.. btol tak??

OopS! Manisnya Ayat

Adakah Anda Seperti Ini??


o0h! Takpe Tidak Terlambat Untuk Berubah


Apa guna jadi lelaki KACAK, kalau baca Quran pun merangkak-rangkak . Apa guna jadi perempuan CANTIK, kalau Pukul 12.00 T.Hari pun tak celik-celik . Apa guna umur BESAR PANJANG, kalau Fardhu Ain Asas pun lintang pukang . Apa guna Allah bagi HIDAYAH, kalau nak SOLAT pun sikit punya PAYAH . Apa guna jadi MANUSIA, kalau umur Allah bagi kita SIA-SIA . Apa guna HARTA MELIMPAH, kalau nak hulur kepada yg memerlukan pun SUSAH . Apa guna pangkat BESAR, kubur dah dekat pun masih tak SEDAR.


terus membaca di sini : share dari sini

Alamak! Cantik sangat ke?




ini adalah soal jawap yang KLAKAR dan BERINFOMASI


A: Ustaz dah kawen ke belum?


Ustaz: Belum.InsyaALLAH nanti ada calon kawen la :)


A: Nak calon? Mesti ustaz nak yang alim kan? Ala banyak kat facebook ustaz, siap berpurdah lagi, cantik, kulit gebu pastu famous smpi acc. fb dia berlambak.


U: Mana tau dia cantik?


A: Taula.Tengok gambar. Banyak dia upload, macam-macam gaya.


U: Kalau gitu kesimpulannya, dia tak cantik sebab cantik itu tersembunyi. Hakikatnya memakai purdah untuk MENUTUP kecantikan, bukannya untuk MENAMPILKAN kecantikan.


terus membaca di sini : share dari sini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...